• *
 • *
 • *

QL LED toepassingen

 1. QL LED verlichting

  Het 4E concept stelt condities aan onze al onze verlichtingsoplossingen, en zeker ook aan de LED lichtoplossingen. Onze uitdaging is om met moderne LED technologie "total cost of ownership" kosten van de verlichtingsinstallatie te reduceren en een lange levensduur en duurzaamheid te garanderen.

   

  De heldere, compacte  LED puntbron verlichting maakt dat traditionele licht ontwerpers, nieuwe oplossingen moeten vinden om het lichtcomfort voor de gebruiker te behouden. Een op zich efficiënt, energiebesparend LED armatuur kan toch een uiterst lelijke atmosfeer creeëren. Ook teveel helderheid in het zicht kan irritant zijn voor gebruikers. In de afgelopen jaren zijn productontwikkelaars vooral bezig geweest met het realiseren van de hoogste lumen/watt verhouding (lumen/watt ratio) tegen zo laag mogelijke kosten (lumen/dollar ratio). Een beetje eenzijdig vinden wij.

  Nu is in de LED ontwikkeling de fase aangebroken waarin we weer ''natuurlijk" licht gaan gebruiken.

  Licht dat onopvallend haar werk doet en de omgeving aangenaam en mooi maakt. Daar gaan wij, bij QL Company, ons best voor doen!.

   

  *
  • Efficiency

   De huidige lichtopbrengst uitgedrukt in lumen/wat verhouding van onze led lichtsystemen varieert initieel tussen 100 en 160 lumen per watt. Het werkelijke netto resultaat is afhankelijk van keuze led, licht temperatuur, lens, bundel breedte, afdekking, reflector en depreciatie. Voor elk product is door ons gekozen voor de top categorie van hoge kwaliteit LED producenten; o.a. Philips, Osram, Nichia, Cree, Xicato, Seoul, LG, Samsung.

  • Economie

   Als de scherp geprijsde verlichtingsinstallatie significant minder energie verbruikt (>50% t.o.v. huidige) en echt een lange levensduur (5-10 jaar) zonder uitval waarmaakt, dan kan de investering in enkele jaren (2-5 jaar) worden terugverdiend. 

  • Ergonomie

   Goede verlichting maakt de ruimte geschikt voor haar functie. Meer licht voor assemblage werkzaamheden. Minder licht voor opslag van goederen. Meer licht om bijvoorbeeld labels te herkennen. Minder kunstlicht daar waar veel daglicht is. Uw medewerkers worden geholpen door licht daar waar dat nodig is. Nooit teveel en ook nooit te weinig. Onopvallend doet de verlichting haar werk.

  • Esthetiek

   De schoonheid van verlichting is dat deze iets mooier kan maken. Een led spot gericht op een voorwerp, maakt dat voorwerp bijzonder. Het verlichten van de gevel van het pand, doet het pand opvallen. Het maakt de architectuur zichtbaar. Rood licht op een rood voorwerp, geeft prachtig rood. Mensen onder verlichting met een hoge kleurweergave index, zien er gezonder uit.
   Natuurlijk stellen lichtontwerpers ook meer eisen aan het design van het armatuur. Deze zal zelf ook een sieraad voor het interieur moeten kunnen zijn.

Vision Engineering

QL Company is exclusief distributeur voor producten van het Amerikaanse Vision Engineering in Europa.
Vision Engineering is uitmuntend in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van unieke verlichtingsproducten die het dagelijkse welzijn van medewerkers verbeteren.

De filosofie van Vision Engineering komt overeen met het 4E concept van QL Company. Klanten die als eerste kennis mochten maken met pendelarmaturen zijn enthousiast over het design, de efficiëntie en vooral de lage verblinding.

Het laatste, de lage verblinding, wordt gerealiseerd door het gepatenteerde Coined Optic systeem.